-Słodkie gofry-
Składniki:
- 2 jaja
- 2 szklanki maki pszennej
- 0,5 szklanki oleju
- 1 i 3/4 szklanki mleka
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Wszystkie składniki lądują w misce i należy je dokładnie połączyć, ja do tego używam zwykłego miksera. Na rozgrzaną płytę gofrownicy nalewamy porcję ciasta i pieczemy przez 5-7minut. DOBRA RADA: w trakcie pieczenia uchylić górną pokrywę by uwalniał się nadmiar pary - to jest sekret chrupiących gofrów :)
Smacznego!
Ale jak uchylimy górną pokrywę to góra jak się upiecze ?
OdpowiedzUsuńJest napisane "w trakcie pieczenia" czyli jak zauważy się, że jest juz praktycznie gotowy to na kilka sekund by odparowało się zostawia pokrywę uchyloną
OdpowiedzUsuńDzięki ! :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń