- Kotleciki z dorsza z serem-
Składniki:
Odsączamy bułkę z mleka/wody i dodajemy do mielonego mięsa z dorsza. Trzemy ser (ja starłam na najmniejszych oczkach) i dajemy do mięsa. Wbijamy jajo, drobno posiekany pęczek koperku. Kroimy drobno cebulkę i szklimy ją na łyżeczce oleju rzepakowego. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy do smaku. Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony.
- 500g mielonego dorsza (może być mrożony filet, wtedy trzeba go rozmrozić, postarać się usunąć nadmiar wody i zmielić)
- 1 namoczona bułka w mleku/wodzie
- 1 całe jajo
- 2 cebule
- pęczek koperku
- 150g żółtego sera
- sok z połówki cytryny (lub przyprawę pieprz cytrynowy z Kamisu)
- sól i pieprz
- bułka tarta do obtaczania kotlecików
Smacznego!
Casinos and poker at JCMH - WebJH
OdpowiedzUsuń› casino › details › j 논산 출장마사지 › casino › details › j 천안 출장안마 Aug 8, 성남 출장안마 2021 라이브스코어 — Aug 8, 2021 Casinos and poker at JCMH. 전주 출장마사지