Pyszny sposób by przedstawić ziemniaczki w nowym świetle. W dodatku można je nadziać czym się tylko chce. Moja wersja była dla zgłodniałych mięsożerców :-)
Pieczone ziemniaczki w całości
Składniki:
- 5 średnich ziemniaków
- kilka plasterków boczku
- tarty żółty ser
- średnia cebula
- masło
- zioła (ja dałam świeży koperek)
- łyżeczka słodkiej papryki
Wykonanie:
Bardzo proste. Obrane ziemniaki kroimy jakby w plasterki, ale staramy się nie przeciąć ziemniaka do końca. naprzemiennie wkładamy boczek, cebulka i masełko. Układamy na blasze, posypujemy papryką, posypujemy startym serem i posiekanym koperkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni, do czasu aż ser będzie chrupiący.
Bardzo mi smakują ziemniaki przygotowywane w ten sposób :)
OdpowiedzUsuńPyszne ,szczególnie dla mojego męża,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPycha! Tak zrobione ziemniaki, nawet nadziane samym masłem czosnkowym są rewelacyjne :)
OdpowiedzUsuńi bardzo wdzięczny przepis to jest, bo w sumie wkładasz co chcesz do ziemniaka i jest super pycha :D
OdpowiedzUsuń